kahwin janda lanjut usia

assalamualaikum dan selamat sejahtera

sebenarnya tidak terlintas langsung untuk menulis kisah perkahwinan pelakon veteran wan maimunah dengan ahli perniagaan (taukeh kacang pol, katanya) di johor bahru, yang berlangsung baru2 ini, tapi entah macam mana, boleh pulak akak terbaca komen para pembaca blog beautifulnara….

kredit gambar : beautifulnara.com
kredit gambar : beautifulnara.com

bila baca komen2 di blog tersebut, mana satu yang betul dan nak di ikut, masing2 punya pendapat sendiri, apa pun yang berlaku pada kehidupan orang lain, kita jangan lah terlalu suka dan seronok nak mengata itu dan ini…. apa yang berlaku ada sebabnya tersendiri…

kita doakan saja agar rumahtangga yang dibina di berkati dan diredhai Allah SWT, tak kisah lah usia dah lanjut, isteri kedua dan sebagainya, nasihat akak tak perlu lah cakap yang bukan2, sekarang ni nampak gayanya semuanya di bayar “cash”….

buat terang2 salah
sorok2 pun salah
jadi semua serba salah

lepas ini, akak nak buat entri pasal “hidden wife” pulak lah…..aduiii lagi lah kesiannnn, apa pun keadaannya, tetap lah pada yang SATU, kerana Allah lebih tahu atas apa yang menimpa kita….

sekadar berkongsi

wassalam

Sila Kongsi :