Ubah Gaya Hidup

SEMUA yang terjadi di luar adalah serupa dengan yang terjadi di dalam diri manusia iaitu fikiran dan perasaannya

INILAH rahsia alam yang sering diabaikan. Kita akan mendapatkan apa yang kita fokuskan! Bukan apa yang kita inginkan sama ada hal itu baik atau buruk, alam getaran tidak akan bertanya kerana tugasnya hanya memenuhi permintaan kita secara otomatik…..

MENERIMA apapun keadaan dan kondisi kita, dengan menyedari bahawa semua yang terjadi dan kita alami adalah hasil dari undangan kita sendiri, sehingga kita lebih banyak mengenali juga berdamai dengan diri sendiri tanpa menyalahkan nasib dan orang lain….

Menulis dari branda Mc Donald Semenyih

ATAS sebab inilah, sweetkurma tinggalkan segala yang menyesakkan, menyakitkan, penghinaan, kehilangan setakat di Taman Seri Bangi, Bangi dan berdamai dengan masa lalu secara total. Pindah ke Setia Ecohill dengan sweetkurma yang baru, berdamai dengan takdir dan alam semulajadi. Menikmati kehijauan setiap masa adalah momen yang sangat menenangkan, apa tah lagi jauh dari keriuhan kotaraya.

BERJALAN sejauh 2 hingga 4 kilometer menuju puncak setia ecohill adalah rutin setiap pagi jika tidak hujan. Kadang-kadang walau hujan sekali pun, sweetkurma tetap akan keluar memandu mengelilingi setia ecohill melihat hijau dan stop menikmati sarapan pagi di Mc Donald Semenyih yang juga dikelilingi hijau. Dengan cara ini, sweetkurma berasa sangat tenang dan bahagia. Entri ini juga sweetkurma tulis di branda Mc Donald Semenyih sambil menikmati angin dingin sebab hujan juga hijau yang ada di sekelilingnya.

MASIH meneruskan perniagaan secara talian juga mobile, alhamdulillah rezeki Allah maha luas. Ada juga customer yang sudi datang untuk jumpa secara berdepan untuk bertanyakan tentang aura dan pengalaman sweetkurma sebagai single fabulous juga shopping produk yang sweetkurma jual.

MENYERAHKAN sepenuhnya hasil dan usaha atau apapun yang telah kita lakukan kepada sumber dari segala sumber iaitu Tuhan dengan sepenuh hati kita (tawakal/ikhlas).

MENSYUKURI segala anugerah yang kita terima dengan bahagia dengan berterimakasih pada semua hal yang kita lihat, dengar dan rasakan di rumah kita, barang-barang milik kita seperti wang ringgit, kereta, pakaian, telefon dan apa saja yang kita ada….

KENA memilih informasi yang membuat perasaan menjadi sedap dan bahagia, selektif terhadap informasi yang kita terima, kalau perlu puasakan diri dari menerima berita yang berunsur negatif…..

Setakat ini saja yang dapat sweetkurma kongsikan buat masa ini dan jumpa lagi di entri yang seterusnya, InsyaAllah.

Salam bahagia
Sweetkurma
❤️💙

Sila Kongsi :