jalan2 cari makan : Layanzzz di Sri Ayutthaya

sebenarnya baru 2 kali layan di restoran ni, itu pun kawan2 yang memang kaki makan bagitahu tempat ni memang sedap hingga menjilat jari, mula2 tu dengar macam biasa2 je…maklum lah “thai food restaurant” ni memang merata…. dah selalu sangat kawan bercerita, aku pun ajak pengiring setia untuk makan kat sini….lagi pun kat wangsa maju ni dekat sangatlah dengan danau kota…betul2 bersebelahan dengan carefour wangsa maju…

ini adalah minuman yang disyorkan oleh kawan…kelapa + laici di kisar…fuhhh memang ngetop…!

tengok restoran yang cantik dan penuh dengan adat tulin thailand ni, aku ingat mahal sangat lah, tapi boleh lah kalau nak layan sekali sekala…bila tengok harga kat menu agak membolehkan…emmm aku pun apa lagi…pilih lah…

ini pun yang kawan sarankan…isi ketam goreng serai…makkkkk…memang sedap lah…

aku bagi peluang untuk pengiring setiaku pilih menu lain pulak, dia pun apa lagi tak lepas peluang untuk layan, menu yang disarankan kawan kami tu…tu dia….

tu diaaa….udang masak keju…siap dengan sekuntum mawar merah jambu lagi….ini pun fuhhhhh

so last sekali untuk pencuci mulut, kami pilih yang betul2 orang sini tersangatlah jarang buat…puding labu…labu muda tersangatlah lembut (pulen kata orang jawa)..heee

tengok menu yang kami order tersangatlah menarik dan tertarik, kami order nasi ciput jer, sebab memang nak layanzzz macam tu jer…

pengiring setia, santai kejap di lobi restoran, tersenyum sebab masih terasa lagi keenakkan…

pengiring@kawan rapat aku sempat snap gambar masa aku tengah layan puding labu…memang sedap lah….

dok layan puding labu

Sri Ayutthaya Wangsa Maju, 2 Jalan Wangsa Delima. Seksyen 5, Wangsa Maju, Kuala Lumpur (bersebelahan carefour wangsa maju)…

 

Sila Kongsi :
  • Eizil April 18, 2012 at 9:16 pm

    Amboi, sakan jalan-jalan cari makan… hehehe… 😀

    • sweetkurma April 18, 2012 at 10:52 pm

      heee memang suka dan sakkan bila tang makan2 ni, tengok lah badan huhu

      • Eizil April 18, 2012 at 11:08 pm

        hehehe… okay aa tu, nanti saya turun KL, jom gi jalan-jalan cari makan… 😀

        • sweetkurma April 19, 2012 at 9:45 am

          boleh, nanti turun kl kita layanzzz makan2 yer heee

  • anazkia April 18, 2012 at 10:30 pm

    Akak, macam sedap sangatlah hehehe

    • sweetkurma April 18, 2012 at 10:51 pm

      memang sedap sangat2…jom layanzzz heeee

  • anazkia April 18, 2012 at 10:31 pm

    Kalau nak follow yang ni je hehehe
    yang anazkia.com untuk suka2 je tulis tak tentu hala 🙂

  • Anarm April 19, 2012 at 3:26 am

    macam sedap je tgk puding labu tu.. rasa lapar la pulak.. tapi jam 3.30 pagi ni mana nak cari puding labu.. adehh..

    • sweetkurma April 19, 2012 at 8:13 am

      ada masa nanti, turun kl, akak belanja puding labu di sri ayutthaya…memang layan lah puding labu dia…

  • Zarul Umbrella April 19, 2012 at 9:08 pm

    wah best la…

  • namia May 1, 2012 at 4:11 pm

    1st time singgah sini walaupun dah lama tahu ttg empunya blog ini
    wow jalan2 cri makan best nya …..

    • sweetkurma May 2, 2012 at 1:23 am

      hehehe tq so much sis sudi singgah kat blog akak ni….

  • hafizul May 2, 2012 at 1:28 pm

    Fuhhh tengok gambar ni, perut pun ngada-ngada menyanyi..Niat hati tak nk makan tgh hari ni. Tapi nmpk gaya kena g mkn jugak..adusss….hehe

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge