Kembali Diminati

Tahun datang dan tahun pergi, tidak begitu terasa sudah 8 tahun terlibat dengan dunia perniagaan tudung secara talian. Pasang dan surut dunia perniagaan dilalui dengan sesabar mungkin, dari permintaan yang banyak, menjadi berkurangan atas sebab perubahan fesyen tudung yang begitu cepat. Seiring dengan waktu, kita kena cepat bertindak untuk lebih fokus kepada yang lebih diperlukan dan permintaan yang berterusan.

selendang menjadi trend dan ikutan sejak 3 tahun lepas

Saat permintaan tudung sarung mudah pakai berkurangan kerana fesyen berselendang menjadi trend dan ikutan. Sweetkurma fokus kepada tudung umrah/haji yang sememangnya tidak ada berlakunya konspirasi dalam dunia fesyen tudung. Tudung yang labuh, berlapik didagu (soft awning) juga mesra solat ini, terus ada permintaan. Pun begitu sweetkurma tetap mengambil peluang untuk menjual selendang mudah pakai (instant) juga yang lebar dan panjang. Alhamdulillah rezeki masih berpihak kepada sweetkurma.

permintaan yang berterusan untuk tudung umrah/haji, alhamdulillah

Kini, menjelang 2017 tudung sarung mudah pakai (instant) hard awning kembali menjadi trend dari kalangan wanita berkerjaya juga berniaga, selain mudah dan cepat, ianya sesuai untuk dipakai ke pejabat juga majlis tertentu. Sweetkurma sudah agak lama tidak mengeluarkan yang baru, sekadar menjual stock yang sedia ada. Alhamdulillah stock sedia ada kian berkurangan, boleh dikatakan hampir kehabisan. Membuat percubaan menyiapkan 30 helai, alhamdulillah ianya habis terjual dalam tempoh sehari sahaja.

kembali diminati tudung sarung (hard awning), alhamdulillah

Minggu ini, sweetkurma mula bertindak dengan memggunting sebanyak yang boleh tudung sarung ini, InsyaAllah tidak lama lagi stock baru akan mula dipasarkan di online kedai sweetkurma.

Moga rezeki sweetkurma dalam perniagaan tudung sarung ini berterusan, ameen. Bagi yang ingin menjual tudung dengan jenama sendiri, sweetkurma sedia menerima tempahan, InsyaAllah.

Marilah menuju kejayaan.

LOVE

Sila Kongsi :
 • Anuar January 4, 2017 at 10:33 am

  Bisnes tudung perlu bergerak seiring dengan perubahan fesyen…
  Jual tudung untuk ibadah haji dan Imrah merupakan satu tindakan yang bijak..
  Tahniah kak Siti… Semoga bisnes lebih berjaya pada tahun ini…
  Anuar recently posted..Motivasi 2017 : Rekod Jualan USD 1.1 Juta Dalam Tahun 2016My Profile

 • Mazni Azmi April 15, 2017 at 11:49 am

  Akak sweet kurma memang terbaik
  .
  Maznee pun dah pesan puluhan pasang tudung umrah tu dari akak dulu
  .
  Masih ingat lagi ke
  .
  Hehe
  .
  Dah lama maznee tak lawat blog akak ni
  .
  Tiba tiba teringat dan terjumpa semula
  Mazni Azmi recently posted..Atasi Sembelit Ibu Mengandung Dengan 5 + 1 Cara IniMy Profile

 • Kongsi pendapat anda

  CommentLuv badge