Biznes : BisnesKu

Inilah kedaiku di danau kota setapak…home-based business

Little Scarf Collections (LSC) nama company, dah 3 tahun menjalankan perniagaan tudung mudah pakai, membuat dan membekal kepada butik2, individu dan juga seragam…tapi yang paling banyak kami bekal adalah kepada butik dan individu, kami menjual secara borong dan juga runcit…bengkel tempat menjahit di jalan Gombak, manakala stok di rumah, kedai alam maya pulak FanPAGE “kedai kak siti”…jangan lupa LIKE yer heeee….

tukang guntingku lelaki…sangat rajin orangnya

semua tudung mudah pakai di kedaiku memang digunting dan dijahit sendiri, kami juga menerima tempahan dalam kuantiti yang banyak, sikit2 tak ambik lah…beli jer dengan akak heee…

                         

bagi memastikan ianya berkualiti, kak CT pilih dan beli sendiri keperluan bengkel jahitan LSC

 

kedai kak CT beroperasi Isnin – Sabtu (10.30 pagi – 6.30 petang) ahad dan cuti umum tutup, ada pekerja yang menjaga, kak CT pun selalu ada dan rajin jugak tolong melipat tudung heeee

tudung2 yang sedia untuk dilipat dan dibungkus

walaupun bisnes kak CT ni tak seberapa tapi ada juga MODEL heee…model untuk fanpage “kedai kak siti” dan juga model yang mengayakan untuk surat khabar dan majalah….

Ini Model yang mengayakan tudung2 LSC untuk Fan PAGE “kedai kak siti”

Untuk model yang mengayakan di surat khabar dan juga majalah…semuannya di kelola oleh Huda’s Hijab By Nur yang dimiliki oleh Puan Nurhuda Mohd Khalid, juga membuat kerja2 PR kerana Puan Nurhuda juga memiliki PR Agency…so sesiapa yang nak mempromosikan bisnes melalui media cetak dan elektronik boleh hubungi Puan Nurhuda….

Majalan JELITA
surat khabar UTUSAN MALAYSIA
Mingguan Malaysia

 

Harian Metro
Harian Metro
Harian Metro

Kadang2 rasa macam mimpi jer, sebab tangan yang tak pandai menjahit dan malas buat kerja2 melipat pakaian ni heee boleh membuka perniagaan membuat dan membekal tudung2 mudah pakai… Minat ni datang tanpa dirancang, cuma sekitar awal 2009 kak CT merasakan ketika itu transformasi dari tudung bawal kepada tudung mudah pakai mula nak rancak di pasaran…so teringat kata2 guru…follow the trend dan yang pastinya tepat pada waktunya…..alhamdulillah setakat ini LSC sudah dikenali dan digemari ramai…rezeki tak akan datang bergolek kalau kita tak tarik….

 

 

 

Sila Kongsi :