Kedai Kak Siti



poligami : manisnya madu…..

aku terpukul untuk mengulas sedikit kisah yang dipaparkan Harian Metro berhubung hidup bermadu….. 2 madu pegang amanat ….cerita isteri pertama … sejak arwah suami memberitahu hasrat berkahwin dengan seorang wanita dari Minyak Beku, di sini, pada pertengahan 1980-an, dia menerima berita itu dengan reda… agak2 sekarang ini, masih ada lagi ke wanita sehebat Jainah Diso, 61, isteri pertama arwah Abdul Aziz Asot….

harian metro 12 mei, 2012…Madu Mithali…

selalunya ramai yang tak suka bila aku mula berbicara tentang hidup bermadu…suara2 yang ku dengar dan baca, adalah…madu2 ni tak main yer kak… madu2 ni saya alergi yer kak….kalau lah ini terjadi kat saya kak, tahu lah saya nak buat macam mana… dan macam2 lagi lah…. aku hanya mampu tersenyum jer…siapa lah aku yang hendak menolak sesuatu yang sudah ditakdirkan… sebenarnya kita tidak boleh terlalu taksub dengan apa yang kita katakan…sejarah banyak membuktikan bahawa, banyak perkara yang kita tidak suka tetapi itu yang terjadi…AWASSSS be careful with your words ya…..

hakikat poligami itu sendiri memang mencabar….tetapi selalunya bila kita dapat melalui cabaran itu…banyak manis sebenarnya…macam orang putih kata “no pain no gain…heeee

aku akan terus berkongsi untuk entry2 yang akan datang….sesungguhnya madu yang dikatakan pahit itu adalah manis…..zassss

  • Rin May 14, 2012 at 1:46 pm

    hahahaha… no pain no gain kak?
    Majlis M 18 Mei ni di BP.

    • sweetkurma May 14, 2012 at 1:57 pm

      kiki…ooo yer ker…tak brape hari lagi…harap dapat bersabar…

  • puanbee May 14, 2012 at 8:14 pm

    eheemm , akk bermadu ya ? tahniah nanti dpt payung emas , memang lah nak bermadu tu agak susah kak.. ei tk sanggup

  • Razifredz May 15, 2012 at 12:40 am

    Sukar untuk berpoligami … namun hikmah sentiasa ada bersama pada yg selalu berserah pd Allah SWT. Alhamdulillah setakat ni blm terfikir dan minta dijauhkan daripada memikirkannya. Takut tidak mampu menurut syariat.

    • sweetkurma May 15, 2012 at 9:18 am

      cukup satu, jika dikuatiri tidak mampu untuk melaksanakan….

  • Hafizul May 15, 2012 at 12:28 pm

    Ooo akak bermadu…cer citer tips sikit..boleh sy lembutkn hati isteri sy..hahahaha…

    • sweetkurma May 15, 2012 at 1:42 pm

      alhamdulillah…tips mudah jer…saling memahami…sentiasa meletakkan diri pada yang SATU, inshaAllah aman…aamiinn

  • azman May 19, 2012 at 1:54 am

    Kak tabik spring! kak Akak…baru jumpa entry nih…

  • syaz March 19, 2013 at 12:05 pm

    akak sweetkurma, saya berkemungkinan besar juga akan menempuh hidup seperti akak. Sumi telah meminta izin, tetapi hati ini tidak dapat membuat keputusan dan masih terfikir2 jalan mana harus dipilih… Pada masa ini mmg tidak sanggup berkongsi kasih. Perasann bercampur aduk. saya kagum dengan akak. kalau ada advise dr akak amat saya hargai..

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge