sejuklah di udara kalau telanjang!

assalamualaikum dan selamat sejahtera

apa2 pun, bagi habis baca dulu ya!!! sekarang ni kena tulis awal2 macam ni sebab ada yang baca tajuk terus komen penuh emo sekali, ada yang tidak dikenali dan ada juga dikenali tapi bukan di kalangan blogger, cuma kita ni di sarankan untuk berpesan pesan kepada kebaikkan, “moral of the story” jangan mudah menuduh…. yang ini pulak adalah “tagline” nasi lemak air asia….

kenapa tajuk entri ni, sebegini rupa, cer tengok ni…. orang yang berjaya dia selalu mengambil sesuatu kejadian sebagai iktibar/pengajaran/panduan untuk terus ke depan, yang pandai mengambil kesempatan ke arah pembangunan perniagaan ni selalunya orang yang berjaya seperti “air asia”…

nasilemaklengkap

ini semua rentetan dari komen “instagram”
chefwan58
2 weeks ago

I flew on economy to Bangkok thinking its such a short trip and so early pulak tu pasti i will close my eye and have a short nap tak payah lah membazir duit naik business class. This Sad looking Nasi Lemak from Mas for sarapan sungguh memeranjat kan..The fact that its our national career and we dont take pride in providing our so call most famous Malaysian breakfast that kita Agong2 kan bangga serata dunia and to show case this on international flight without the proper timun and kacang serta ikan bilik nampak macam miskin sangat sarapan Malaysia ini. Kita orang Malaysia sudah pasti la tahun akan quality Nasi lemak serta pilihan lauk2 that goes along with it but hey….what about all that international travellers. Seriously i feel sad that our Msian Breakfast can suffer its own image so misleading to the point where i felt the need for them to realised how serious this can be. Why la so much in consistency when it come to serving This dish at various destinations? Why my flight ticket cost me rm850 tu maka its not business class enough ke that i am serve Nasi and Sambal with telor that make my breakfast so mcm ” Telanjang la” Come on la Mas tak kan kita nak selalu membebel pasal simple basic thing of serving the country national heritage food and dah macam pahat serta pemukul? Why sent letters to act on my complain and appology and then repeat back the same mistake? Hello am i being to difficult here or being sensible to request for a normal Nasi Lemak?

bagi orang yang berjaya juga, segala teguran di ambil kira secara positif demi masa depan dan kemajuan satu2 perniagaan yang di usahakan, contoh MAS (Malaysia Airlines)…. tindakbalas dari Mas boleh kita baca di sini…..

nasilemak

atas apa yang berlaku banyak kebaikkan yang kita boleh ikuti, tetapi blogger hebat ini pulak, punya cerita tersendiri yang ada kaitan dengan nasi lemak air asia…. jom layannnnnn

untuk kali ini, segala yang baik datangnya dari Allah SWT dan yang tidak baik itu adalah kekhilafan saya sendiri….

wassalam

Sila Kongsi :