poligami : esok bakal tiba (catatan dari isteri izin suami kawin lagi)…

dengan izin dia (seorang sahabat)….maka aku melanjutkan kisahnya…..kata beliau……

pengorbanan datang dalam pelbagai bentuk, mungkin pada penglihatan orang, aku tak dapat apa2 faedah langsung, tapi aku happy sebab semua orang happy….

aku happy sebab anak2 happy….

aku happy sebab aku dapat rasakan pengorbanan aku amat dihargai….

suami kata, he loves me more and more….no one can ever take my place as the no. 1 in his heart….

(aku pernah joke ngan husband, mesti sentiasa sebut aku no. 1, coz aku bukan tua untuk digelar bini tua… si dia tu hanya muda 10 bulan 23 hari dari aku… tak bole kata aku wife lama and dia tu wife baru, coz aku bukan ex dia k…. I am no. 1 hahaha)

dan jawapan yang paling penting, aku boleh terima sebab aku bersyukur…aku bersyukur sebab suami aku memilih untuk tidak menceraikan aku…aku masih sayang sangat kat dia…dan dia pun begitu juga…dia kata takde siapa boleh replace tempat aku… and cik honey aku anggap, melengkapkan lagi kehidupan kami…. dah takdirNya, kami sayang orang yang sama….

selanjutnya….. layanzzzz “esok bakal tiba” (kena baca yang ini baru dapat cerita sepenuhnya)….

antara MADU @ KURMA…mana lebih manis…?

yang pastinya DUA2nya berkhasiat

Sila Kongsi :
  • Myra Jay May 17, 2012 at 1:23 pm

    1 ayat MJ untuk akak..

    KAGUM!!!

    Akak memang tabah dan kuat..
    Myra Jay recently posted..Pemandangan di Star Libra a.k.a Star CruiseMy Profile

  • yanmie May 17, 2012 at 1:55 pm

    Salam Kak,

    Dah baca, semoga pengorbanan dia tak sia2 dan apa pun keputusan yang telah dibuat diberkati oleh-NYA, harap juga agar si suami tetap berlaku adil nanti.
    yanmie recently posted..Tak Pernah Jemu Di Food Court KLCCMy Profile

  • Denaihati May 18, 2012 at 8:06 am

    Tidak ada satu kehidupan manusia ini yang tidak ditentukan oleh Allah SWT dan pasti setiap kejadian adalah ujian daripada yang MAHA ESA. Manusia akan menjadi lebih tenang apabila benar-benar redha dan ikhlas dengan ujian Allah SWT dan akan jadi tidak karuan selagi manusia melawan kehendak Allah SWT. Apabila kita redha dan ikhlas dengan sesuatu ujian maka Allah SWT akan tingkatkan martabat iman dan akan memberi ujian yang lain. Jika kita manusia tidak redha dan ikhlas dengan ujian yang diberi maka manusia itu akan terus bergelumang dengan masalah yang sama lagi dan lagi dan lagi tanpa noktah.

    Nota : mesti ramai yg semangat nak komen kat sini semenjak dah ada commentluv ni
    Denaihati recently posted..Promosi Web Hosting Denaihati Network – ServerfreakMy Profile

  • titan May 18, 2012 at 10:41 am

    bukan semua perempuan sanggup hidup bermadu.. 🙂
    titan recently posted..Komisen ke 5 dari TipsPTD.comMy Profile

  • azman May 18, 2012 at 2:00 pm

    Kalau ramai para isteri macam tu,maka dunia meriah,tapi tak ramai isteri yang sanggup bermadu,yang suka kurma adalah hehehhe

    Alasan,sebab tak nak berkongsi katanya.Tapi kena ingat suami bukan hak mutlak..adeh…..

  • iza May 18, 2012 at 2:46 pm

    Assalam..
    Wanita / isteri sanggup lakukan apa sahaja demi suami tercinta walaupun kadang-kala pahit untuk ditelan.
    Hati menangis tiada siapa yang tahu.
    iza recently posted..Selamat Hari Tua.My Profile

    • sweetkurma May 18, 2012 at 2:56 pm

      wa’alaikumsalam…

      suami kita mungkin tidak tahu, orang di luar sana mungkin juga tidak tahu…tapi kita kena ingat satu hal…Allah pasti tahu…pegang yang ini dik…inshaAllah aman….

      dalam hidup berumahtangga, bukan isteri saja yang sanggup berkorban apa saja untuk suami tetapi suami juga sanggup berkorban apa saja untuk isteri @ isteri2 dan anak2….sebab alam rumahtangga ini, suami dan isteri saling melengkapi…..inshaAllah
      sweetkurma recently posted..kak, tudung dah dapat…cantikkkk…tq kak…My Profile

      • Rin May 22, 2012 at 5:17 pm

        betul kak…
        suami pun banyak berkorban.
        yang pasti tenaga. kuang3. n wang ringgit, n perhatian. letih tau if tak iye2.
        Rin recently posted..Gambar dulu…My Profile

  • juanita May 18, 2012 at 5:37 pm

    aduhaiiiii…
    kenapa ye….kenapa…
    Jika terjadi pada diri saya..haiahh..ntah laa…
    tak mungkin boley terimaaa …
    juanita recently posted..5 Rencah 5 rasa Chef Sherson LianMy Profile

    • sweetkurma May 18, 2012 at 5:41 pm

      kalau tak mungkin boleh terima, jangan berhenti berdoa supaya ianya tidak terjadi dan kalau ditakdirkan terjadi mohon kekuatan agar dapat mengikhlaskan apa yang sudah ditakdirkan….inshaAllah…

  • Izzuddin Fauzi May 18, 2012 at 11:49 pm

    Tiada apapun yang perlu disedihkan… 😀
    Izzuddin Fauzi recently posted..Blog Report Minggu Ke-3My Profile

  • sweetkurma May 18, 2012 at 11:53 pm

    betul tu dik…
    kenapa aku harus bersedih…? aku tak harus bersedih… dan aku tak ada hak untuk bersedih…! cuttttt…..! hehe
    sweetkurma recently posted..kak, tudung dah dapat…cantikkkk…tq kak…My Profile

  • anazkia May 19, 2012 at 2:14 pm

    Nak baca lagi yangs ebelumnya
    anazkia recently posted..Laporan Akhir Blogger Hibah Sejuta BukuMy Profile

  • iza May 19, 2012 at 4:19 pm

    Tentu akan sedih dan cemburu..pasti.
    iza recently posted..Selamat Hari Tua.My Profile

    • sweetkurma May 19, 2012 at 7:11 pm

      sifat cemburu tu pasti ada, sebab suami tak poligami pun kita cemburu apa tah lagi yang berpoligami cuma kita kena positifkan sifat cemburu itu….

      kita jangan pupuk sifat cemburu tu kerana kelak akan memudaratkan diri sendiri dan juga hubungan dengan suami….

      isteri yang perlu berkongsi suami mempunyai hak yang sama seperti juga isteri yang tidak perlu berkongsi suami…
      sweetkurma recently posted..mengapa aku harus bersedih…aku tak harus bersedih….My Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge