projek 2013 berjalan lancar

assalamualaikum dan salam penuh kedamaian buat semua….

ingin berkongsi gembira bersama rakan2 blogger dan juga para pembaca blog sweetkurma, sebagaimana yang di coretkan di entri2 sebelum ini, kak sweetkurma akan bergerak cergas dalam dunia perniagaan melalui 3 syarikat milik peribadi iaitu little scarf collections, little egold house dan little production house…moga Allah terus permudahkan segala urusan, aaminn…

minggu ni dah bermula pengambaran buat “talk show” tudung dan akak banyak mempromosikan selendang dan kami akan sediakan video untuk para penggemar little scarf collections, cara2 untuk mengayakan selendang, tudung bawal dan yang lain2nya… syukur sangat2 dapat tawaran dari butik besar untuk menjadi pembekal bagi projek jangka panjang, akak belum terima lagi sebab masih memikirkannya atas dasar kemampuan kerana pemborong2 little scarf collections sendiri sudah cukup ramai…

dah sampai masanya untuk tokeh ke depan atas nasihat PR yang dilantik

dah sampai masanya untuk tokeh ke depan atas nasihat PR yang dilantik

untuk little egold house ni tak perlu promote sangat2 sebab hanya melibatkan menjual emas hiasan baru serta juga jongkong emas, membeli emas terpakai dan juga mengambil upah melebur emas lama… untuk perniagaan yang ini akak banyak memasarkan sahaja, manakala kilang dan produk diusahakan oleh seorang teman, semua urusan stok dan penghantaran diuruskan oleh beliau…

yang masih terlalu baru dan perlukan komitmen yang besar adalah little production house, sebab kerja2 yang dijalankan terlalu banyak, dari mencari bahan, kru, pengambaran, penyuntingan dan juga siaran, walau bagaimana pun akak sangat2 bersyukur kerana mendapat sokongan yang sangat2 kuat dari syarikat yang merupakan penerbit eksekutif bagi blogTV ini segala galanya akan terungkai tidak lama lagi…ianya memerlukan waktu dan komitmen yang tinggi, tapi potensi perniagaan ini sangat2 mengujakan… moga Allah permudahkan, amin…

hari ini berlangsungnya pengambaran bagi rancangan "Ilham Deco" bersama pengacara karl shafek

hari ini berlangsungnya pengambaran bagi rancangan “Ilham Deco” bersama pengacara karl shafek

sekarang ini, kak sweetkurma terpaksa turun padang, dari membuat design, mengunting sampai lah melipat telekung dari material lycra sebab ianya terlalu baru, permintaan dari pelanggan sangat banyak, dah banyak kali menolak tapi untuk tahun 2013, ianya menjadi salah satu produk baru little scarf collections… moga Allah permudahkan, aaminn..

terimakasih Allah atas semuanya, ianya bukan laluan yang mudah bagiku, tapi Engkau telah permudahkan segalanya Ya Allah… Subhanallah, Allahu Akhbar, Astaghfirullah, semuanya dariMu Ya Allah… ampunkan aku Ya Allah, aaminn…

marilah menuju kejayaan….