Dia Bakal Suamiku

“Wanita yang baik akan menjadi sebutan manusia, ia dicintai suami (reserved), disenangi jiran tetangga dan dihormati oleh rakan juga taulan”

Sudah namanya perempuan, salah satu kelebihan yang dia ada, dia hampir ingat semua hal (dari sekecil kecil, apa tah lagi yang besar) berlainan dengan lelaki, cepat lupa dan tidak suka meremehkan hal2 yang dianggap kecil…..

Kak Sweetkurma tidak terkecuali…, pun begitu “I want to be the most happiest person”, tidak mahu memikirkan hal2 yang remeh…… kenapa harus bersedih dengan perkara yang remeh temeh….

The best part about being alone is that you really don't have to answer to anybody, you do what you want...
The best part about being alone is that you really don’t have to answer to anybody, you do what you want…

Wanita yang bijaksana mampu mengubah sahara yang gersang menjadi taman yang segar menghijau….(jangan menidakkan yang ini)….

Walaupun kak SK ni jenis yang agak poyo2 orangnya, tetapi ada ketikanya terasa juga dengan apa yang diperkatakan oleh orang sekeliling tapi kak SK tidak lah sensitif sangat orangnya….

Dia bukan bakal suami ku....
Dia bukan bakal suami ku….

Sejak kembali sendiri hampir 2 tahun yang lepas, memang rakan sekeliling suka mengusik, hendaknya yang melibatkan lelaki baru dalam hidup kak SK, pantang tengok kak SK selfie dengan lelaki yang jarang muncul di FB or IG wall kak SK, cepat saja rakan sekeliling mengusik…..

Sudah ada cucu, masih ada lagi yang ingin tahu kisah cinta "nyaie" ni....
Sudah ada cucu, masih ada lagi yang ingin tahu kisah cinta “nyaie” ni….

Ada juga yang bertanya ‘sudah bersedia ke untuk bercinta semula?” kalau tanya, InsyaAllah sekarang memang sudah bersedia huhu (miewwww)…. Semuanya biarlah Allah yang tentukan, kerana perancangan Allah adalah yang terbaik…..(talking about love at my age) rasanya ada juga yang pandang serong, for me I don’t want to limit myself because of others……

Insya Allah, bakal suami ku adalah salah seorang yang bermula dengan salah satu huruf di atas..... DIA BAKAL SUAMI KU
Insya Allah, bakal suami ku adalah salah seorang yang bermula dengan salah satu huruf di atas….. DIA BAKAL SUAMI KU

Bak kata love carrier…. “meeting you was fate, becoming your friend was a choice BUT falling in love with you was beyond my control”….

Duda bukan sebarang duda
Duda datang membawa impian
Janda bukan sebarang janda
Duda dipinang janda impian

Jika dengan senyuman kita boleh mendapat kebahagian, mengapa tidak melakukannya sekarang, tersenyumlah sekarang supaya kita menjadi orang yang bahagia…… Berharap lah akan bahagia, jangan berharap di timpa bencana…!

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z….. Dia Bakal Suamiku….!

Wassalam

Love

Sila Kongsi :
  • Azman September 19, 2016 at 11:50 pm

    Tahniah Kak, semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Tumpang gembira lepas ni jgn sedih2 lagi. Ameen ya rabbal alameen.

    • sweetkurma September 19, 2016 at 11:55 pm

      hihi mudah2an, insyaAllah, ameen

  • Akma Omar September 20, 2016 at 1:56 am

    Siapakah gerangannya kak Mr A, B, C or Z hehe…Tahniah siapapun org nya.. Adalah tuuuu kan hehe

    • sweetkurma September 20, 2016 at 10:04 am

      tu lah tengah dok iklan lagi ni….hihi
      thanks akma sudi singgah

  • puanbee September 20, 2016 at 8:09 pm

    A-Z .. susah mau teka kak .. hihi ..
    puanbee recently posted..Mudah nya tukar kad bank melalui maybank2uMy Profile

    • sweetkurma September 26, 2016 at 11:53 am

      hihi tunggu jer saatnya…..

  • Ayangz September 21, 2016 at 12:03 am

    Farawanie pic was spotted ahaks

    • sweetkurma September 26, 2016 at 11:51 pm

      dengan izin weyyyy hahaha

  • Bahrain September 25, 2016 at 8:51 pm

    INSYAALLAH ada jodoh adalah kan. hehe
    Bahrain recently posted..Konsert Simfoni iCEPS 12 Di USIMMy Profile

    • sweetkurma September 26, 2016 at 11:53 am

      ameen
      janji Allah itu pasti

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge