Tapak Kaki Yang Dicari

Kita sememangnya digalakkan untuk berusaha secara istiqomah atas apa yang kita inginkan, andai berada disaluran yang dibenarkan, maka berusahalah….. TETAPI apabila ternyata sesuatu itu bukan hak kita, bukan rezeki kita, mungkin bukan jodoh kita, terimalah ketentuan berkenaan dengan berlapang dada kerana sesungguhnya Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk kita…..

Syurga
Syurga

“Syurga Di bawah Tapak Kaki Suami” tengok tajuk yang dibincangkan sudah tentunya ia menarik untuk di tonton dan di amalkan, NAMUN yang tidak punya suami (tapak kaki) tersebut harus berusaha untuk mendapatkannya… huhuhu…. Usaha kena ada, tidak boleh duduk diam saja hehehe, “prospecting” harus dimulakan sesegera yang mungkin….

tempat yang sangat luar biasa indahnya (sumber google)
tempat yang sangat luar biasa indahnya (sumber google)

Kita harus menikmati segala proses pencarian tapak kaki tersebut (tanpa tekanan) disamping berdoa dan tawakal agar pencarian tersebut berakhir dengan satu pertemuan, bagi kak SK memang sudah menemui tapak kaki idaman CUMA tidak pasti adakah dia yang Allah akan beri? Solusinya adalah berdoa terus kepada yang empunya hati kerana hati adalah milik Allah…..

Bila sudah ditemui, mulalah berangan-angan tempat2 yang luar biasa menarik untuk berbulan madu atau menghabiskan usia yang berbaki dengan menikmati keindahan alam ciptaan Allah disamping mengabdikan diri kepadaNya…..

Bagi kak SK, jika Allah beri “Tapak Kaki Idaman” sudah pastinya kak SK ingin berbakti sebaik mungkin agar dapat memasuki “Syurga” kerana Syurga seorang isteri ada di bawah tapak kaki SUAMI….

tempat yang ingin ku bawa dia bersama (gambar : google)
tempat yang ingin ku bawa dia bersama (gambar : google)

Tuhan lembutkan hati dia….
Untuk terimaku seadanya….

Sebab aku ingin bawa dia bersama-samaku mengelilingi dunia, menikmati juga meneroka alam ciptaanMU, moga ada rezeki “Jodoh” buat ku juga buat dia KERANA dia adalah “Tapak Kaki Yang Dicari”….. ameen ……

Maka damaikanlah jiwa agar lunak menerima apa jua halangan, bersihkan lah hati agar dapat menerima cabaran dengan tenang, dan belailah kalbu moga kesulitan bukan lagi penghalang mengecap nikmat bahagia, agar tidak tersungkur di pintu syurga…..

Love

Sila Kongsi :
 • azman September 27, 2016 at 7:41 am

  Semoga apa yg dihajati Allah makbulkan..ameen.

 • sweetkurma October 1, 2016 at 11:39 pm

  ameen
  terimakasih atas doanya

 • Kongsi pendapat anda

  CommentLuv badge