janda angau

kak sweetkurma rasa sedih dan pelik dengan sikap sesetengah orang yang masih tak serik2 dengan isu yang dipaparkan di harian metro hari ini… kes tipu muslihat lelaki kulit hitam ni dah didedahkan banyak2 kali sejak sekian lamanya tapi masih ada orang tak ambik sebagai iktibar…

boleh jadi angau dengan kata2 manis orang sebegini dan dengan mudah boleh terpedaya sehingga sanggup berabisan sehingga ratusan ribu walaupun telah banyak pendedahan demi pendedahan berhubung kes sebegini…

kak sweetkurma pun ada dapat banyak private message (PM) di akaun facebook dari penjenayah2 yang guna taktik yang sama, bila kak sk letak under “privacy”, depa kejar pulak di fanpage “kedai kak siti”….rasanya penjenayah ni dah monitor jugak lah kot aktiviti kita difacebook dan bila sampai masanya terus pasang perangkap…memuji akan kecantikan kita…isshhh lagi lah kak sk tak percaya sebab kita tahu kita ni macam mana rupanya…

yang herannya kebanyakkan mangsa dari kalangan “janda”… nape ek…? tak sampai hati nak kata “desprado”..? anggaplah ini ujian untuk mereka…

moga kita semua terhindar dari tipu daya penjenayah2 sebegini dan bermohon agar sentiasa dalam lindungan Allah SWT…aamiinn

Sila Kongsi :
  • Juan August 30, 2012 at 11:05 pm

    saya sebagai laki pon pelik dengan kisah mcm ni, kenapa la pompuan mudah cair ngan lelaki dari luar tuh, tgk badan pon saya sebagai laki dah rasa seram sebab nmpk mcm ganas, xtau la kalau pompuan tgk lain, heheh
    Juan recently posted..Memilih KerjaMy Profile

    • sweetkurma August 30, 2012 at 11:17 pm

      itu lah pasalnya, dah banyak pendedahan tapi masih ramai yang masih terkena…
      pandangan orang berbeza 😀
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • Malaysia Coin August 30, 2012 at 11:15 pm

    Dorang ni semua ada sekolah.., sekolah untuk belajar menipu.
    memang kat negara dorg perkara-perkara macam ni dorg dah study.
    Malaysia Coin recently posted..Nilai & Harga Duit Syiling 10 sen MalaysiaMy Profile

    • sweetkurma August 30, 2012 at 11:19 pm

      dorang memang lah belajar banyak taktik untuk menipu tapi yang herannya, kenapa orang2 kita ni masih tak serik sedangkan pendedahan banyak dikeluarkan oleh pihak berkuasa melalui laporan dan jugak pengakuan…
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • Hafizul August 30, 2012 at 11:16 pm

    emm apa boleh buat..dah janda ni ada yang berminat…kat mana best pun tak tau..hahaha..bagi mereka yang berfikiran waras, please la…fikir byk kali sebelum buat keputusan..byk lagi lelaki melayu tulen yang ada kat malaysia ni..kalau tak percaya, yang kaki komen ni pun lelaki melayu tulen juga..hahaha..gurau je kak ct..memeriahkan cerita komen jer..haha
    Hafizul recently posted..Check List 20 Penyertaan Bonus Raya Aidilfitri 2012 by DenaihatiMy Profile

    • sweetkurma August 30, 2012 at 11:20 pm

      betul tu fizul, macam tak waras pulak bila kejadian begini berlaku…
      hehe lelaki tulen ya…. akak setuju tu 😀
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • Encik Anif August 31, 2012 at 12:59 am

    Hmmm.. Entah kenapa masih ada yang terpedaya? Sedangkan cerita sebegini sudah kerap disajikan di akhbar & media massa.
    Encik Anif recently posted..Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke 55My Profile

  • titan August 31, 2012 at 1:09 am

    biasalah orng perempun. sukakan belaian..haha..
    titan recently posted..Kenali blogger kacak bawah tanah – Multees.comMy Profile

  • Terbakor August 31, 2012 at 2:58 am

    nak buat camana, pak itam punya ayat meleleh-leleh.. janda lak kesepian.. memang pak itam tu suka la
    Terbakor recently posted..Wanita enggan lepas beg ditetak peragut 7 kali – TerbakorMy Profile

  • sensasi2020 August 31, 2012 at 6:36 am

    Janda angau menjadi mansa,
    Tak pernah serik walaupun dianiaya,
    Banyak wang ringgit mereka lesap begitu saja,
    Namun masih ramai tidak ambil ikhtibar daripadanya.
    sensasi2020 recently posted..10 entri terbaik DenaihatiMy Profile

  • KiD September 1, 2012 at 12:27 am

    tu laaah.. yang peliknya sampai ratus2 ribu baru tersedar.. adoooiiii
    KiD recently posted..I Art You MalaysiaMy Profile

    • sweetkurma September 1, 2012 at 12:38 pm

      tersedar bila duit dah abis dan pak itam cabut lari….masa kena ayat dia lupa…huhu
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • akubiomed September 1, 2012 at 10:47 am

    Power betul ayat-ayat cinta Pak Tam sampai licin dikikis pun tak sedar.
    akubiomed recently posted..Selamat menyambut Hari Merdeka ke 55My Profile

    • sweetkurma September 1, 2012 at 12:38 pm

      dah licin tu pun masih tak sedar lagi, tersedar bila pak itam dah cabut lari….huhu
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • puanbee September 1, 2012 at 11:54 am

    Itu lah dia kak ct , Pak tam dah tengok dah tu mana2 wanita yang memang ada duit agaknya , di facebook saya takde , tp di google+ ade paktam ayat ..haha lawak2 ..

    masaalahnya di Malaysia ni isteri orang jarang nak curang , maka tak de lah perkataan isteri orang ditipu ,

    lepas tu kalau pak tam ayat anak dara . tetap tak dapat duit sebanyak janda, janda kadang2 orang yang bijak pandai , berkerjaya dan ada duit …

    sebab tu asyik keluar berita je janda , sbb janda tu bukan wife orang so dia try lah kawan dengan paktam , sekali paktam ngap dia balik ..

    adess..
    puanbee recently posted..Program PETRONAS 2012 sempena Hari Raya , Hari Merdeka dan Hari MalaysiaMy Profile

    • sweetkurma September 1, 2012 at 12:40 pm

      yer lah betul lah apa yang bee cakap kan ni… dia monitor abis2an dulu tengok agak2 boleh masuk jarum ke tak….

      yer lah kot isteri orang kurang nak curang, anak dara pulak tak de duit, janda dah tentu lah dia single dan selalunya dah established….

      aduiiii pak itam oh pak itam
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • Cikgu Hairul September 1, 2012 at 7:03 pm

    Biasanya orang yang terpedaya ni jarang tengok berita, jarang percayakan coretan-coretan mangsa di blog dan mungkin juga tak tau langsung dengan jenayah terancang ni. Apa yang mereka tahu ada orang puji, ngayat leleh-leleh dan cair. Akhirnya terpedaya lalu menyusahkan polis.
    Cikgu Hairul recently posted..Satu lagi penipuan “perniagaan internet”My Profile

    • sweetkurma September 2, 2012 at 8:14 pm

      mungkin jugak mereka yang tak tahu, tapi dah terlalu banyak di utarakan di TV dan harian metro…
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • Blog Keperawatan September 1, 2012 at 8:24 pm

    Semoga kita terhindar dari tipu-daya orang-orang yang berniat tidak baik kepada kita, walaupun dibumbui dengan hal-hal yang manis serta indah aamiin
    Blog Keperawatan recently posted..Askep VSD (Ventrikular Septal Defek)My Profile

  • lewisdotmy September 1, 2012 at 9:23 pm

    aku dah tak tau nak cakap apa, sbb macam tak mengambil berat langsung akan akibat perbuatan mereka yang makan diri
    lewisdotmy recently posted..Samsung ATIV S Di Malaysia Smartphone Window 8 PertamaMy Profile

    • sweethoney September 2, 2012 at 8:23 pm

      banyak kes dah dipaparkan di suratkabar dan tv, mereka masih tidak ambik pusing, dah terkena nak salahkah siapa… diri sendiri lah kannnnn….

  • Sop September 2, 2012 at 1:16 am

    dorang [penipu] mmg hebat menipu tu yg ramai terjerat..
    bukan x tahu tp bila sudah termakan perangkap, tu yg habis,,
    harap ada tindakan yg semwajarnya oleh pihak kerajaan
    ramai benar geng dorang skrg..
    kat rumah sop pun ramai nih
    Sop recently posted..Pemenang peraduan saya suka dan tidak minum susuMy Profile

    • sweetkurma September 2, 2012 at 8:15 pm

      ntah lah sop, pelik sgt2 mudahnya terpedaya….
      sweetkurma recently posted..janda angauMy Profile

  • NUR September 2, 2012 at 9:10 am

    Itula kan kak, sekarang ni mmg kena hati2.. Pen jenayah bertambah bijak..

    • sweethoney September 2, 2012 at 8:21 pm

      betul tu nur bijak bermain kata2, hanya dengan air liur boleh dapat ratusan ribu…dasat
      terimakasih sudi singgah

  • Nurul September 3, 2012 at 7:26 pm

    Mudah sangat terpedaya dengan kata kata manis mat hitam yg laburkan kemewahan.. padahal dalam diam diorang tengah pasang perangkap.. eeiii macam macam.. Mintak jauh dengan semua tu..
    Nurul recently posted..Permulaan KejayaanMy Profile

  • azman September 4, 2012 at 12:59 am

    Ayat Pak Tam..mampu mencair hati janda kesepian,janda lak dah lama gersang…maka Pak Tam pun terkam lah hehehe…………..
    azman recently posted..Projek Tapai PulutMy Profile

  • Ibu Mifzal Arsyad September 4, 2012 at 3:39 pm

    kdg2 derang ni terpikat sbb tgk gambar profile awang2 hitam ni..gambar kemain handsome tp..
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Tonton Online Drama Adam & Hawa Episod 5My Profile

  • mediasiber September 4, 2012 at 4:06 pm

    itula..nak cakap xde org laki kat malaysia rasanya ramai..lgpn yang suka mengayat wanita2 yang berstatus janda nie..mat2 afrika..org kita lagi ensem 10 kali ganda kot..nk cakap diorang rajin..x jugak sbb mmg keje diorang rajin mencari mangsa jerk…nk cakap romantik mana2 lelaki pn romantik sebenarnya..satu je yg saya rasa..diorang terperdaya dengan janji harta..padahal sebenarnya duit kita yang nk dikikisnya..

    salam perkenalan dari saya empunya blog mediasiber,artikel terbaru dan panas
    Anda marah pada blogger copy paste?baca sini
    mediasiber recently posted..Marah Pada Blogger Plagiat(Copy Paste)?Cuba Cara NieMy Profile

    • sweethoney September 4, 2012 at 6:51 pm

      hehe lelaki malaysia lagi ramai dan kacak2 yer….
      terimakasih sudi singgah

  • sohoque February 5, 2013 at 1:55 pm

    ini la yg saya pon tak paham. kalau stkt bg duit ok sikit. ini siap bg badan. siap tinggal serumah cam laki bini.. aduuus!!! hebat sgt kah layanan si hitam ni.. hehehhe..
    sohoque recently posted..Tips Memilih Web HostingMy Profile

  • sohoque February 14, 2013 at 4:58 pm

    mungkin jiwa golongan janda agak lemah dan ingin dibelai..
    sohoque recently posted..Alfatihah Buat Allahyarham Jejai (Azhar Ramli) Teratakarmo.comMy Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge