Raja Arab Saudi Yang Hafal 30 Juzuk Al Quran

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

hari ini sudah 26 ramadhan, pengambilan DNA waris mangsa nahas MH17 sudah pun dilaksanakan, moga Allah permudahkan semua urusan mambawa pulang jenazah mangsa, manakala palestine terus bergolak, moga Allah selamatkan saudara kami di Gaza, amin Ya Allah – #PrayForGAZA #PrayForMH17

kak sweetkurma dapat artikel ini di facebook, akak #copypaste informasi ini untuk di simpan di blog peribadi ini, untuk pengetahuan umum dan juga peribadi, mana2 yang sudah tahu alhamdulillah dan yang belum tahu, boleh baca ini.

kak sweetkurma memang tidak begitu mahir tentang sejarah dunia, bila terjumpa artikel sebegini, kak sweetkurma suka simpan.

raja.faisal

BERSATU BEBASKAN PALESTINA !

Raja Faisal bin Abdul Aziz Alu Suud (1964 – 1975), Raja Saudi yg terkenal sholeh, adil, pro Palestina dan cinta umat Islam. Beliau satu-satunya Raja Arab Saudi yang hafal 30 juz Al Quran.

Raja Faisal berhasil menasionalisasikan Aramco dari Amerika utk kesejahteraan rakyat Saudi. Beliau terkenal sangat dekat dgn sejumlah ulama ahlussunnah wal jamaah. Sayang, beliau harus meninggal karena di bunuh.

Sikap politik beliau yang sangat pro Palestina dan agama Islam menjadi sejarah emas tersendiri bagi Umat Islam.

sumber : hadits pilihan – lidwa
sumber: @MemeComicSantri

Semoga Allah membalas jasa-jasa Raja Faisal untuk Islam dan kaum muslimin serta menempatkannya bersama-sama para solihin, amin Ya Allah.

Buat teman yang singgah di entri ini, kak sweetkurma ucapkan selamat hari raya serta maaf zahir dan batin, berhati-hati ketika di jalan raya, jangan lupa doa ketika hendak memulakan perjalanan, pesanan untuk kak sweetkurma juga ni.

Wassalam

Sila Kongsi :