terkedu…!!!!

terkedu seketika dengan apa yang berlaku baru2 ni di kalangan komuniti blogger yang sememangnya tidak besar….! lepas tu baca pulak entry Denaihati pasal “hilang kawan kerana blog awards”….

baru tak sampai sebulan jadi blogger kononnya lah heeee, aku sudah terdedah dengan budaya yang tidak berapa syokkkk disebabkan blog awards yang ada kontroversi….aku ni dari dulu memang penyokong tegar denaihati, suruh vote aku pun vote, suruh buat blog aku pun buat blog, suruh hadir seminar aku pun hadir….heee…tengah syok2 mengikuti perkembangan sebahagian blogger2, tetiba aku dikejutkan dengan budaya “tak puas hati” dalam merebut awards….idea nak buat entry yang tengah meluap luap terus hilang….huhu

tapi tak apa lah, aku ada blog pun hanya utk suka2 dan nak mempromosikan bisnes tudung ku jer, kalau dapat menyumbang sikit2 kat aktiviti dikalangan blogger pun alhamdulillah….mana yang patut dikongsi aku kongsi lah…kan berkongsi itu indah..ahakzzz…

 

Sila Kongsi :
  • Affan Ruslan May 4, 2012 at 12:25 am

    Komuniti blogger Malaysia makin lama makin besar. Banyak orang, banyaklah ragamnya. Tapi kita diberi kelebihan, sama ada nak terlibat atau tidak. Dunia blog boleh jadi medium mencari sahabat, boleh juga jadi medium membuat musuh.

    Apa yang baik kita ambil, yang buruk jadikan sempadan 😉

    • sweetkurma May 4, 2012 at 12:51 am

      aduiii bagus banget komen mu ni dik…akak setuju banget…terkedu seketika…betul lah tu guna-pakai yang baik2 jer….alhamdulillah

  • Hafizul May 4, 2012 at 12:26 am

    Emm kenapa la hidup kena ada menda ni semua. Tak best langsung..Sy harap mood akak untuk berblog up balik la…huhu

    • sweetkurma May 4, 2012 at 12:53 am

      yer lah fizul, sehari dua ni mmg terkedu dengan apa yang berlaku, ianya melibatkan blogger yang hebat2, akak yang baru nak berjinak jinak jadi terkezuttt….alhamdulillah nasihat Affan Ruslan sangat menyemarakkan semangat….

      • Hafizul May 4, 2012 at 1:55 am

        Hehe bagusla macam tu…semoga akak dan blog aka ceria selalu..hehe

        • sweetkurma May 4, 2012 at 7:48 am

          moga dapat sama2 ceria mencerikan dunia blog…suka yang santai2 jer dan tak suka yang stress2….

  • yanmie May 4, 2012 at 10:07 am

    Salam,

    Masih terkedu lagi ke kak?, takpelah biarkan jelah diorang, tak semua orang suka dengan apa yang kita ada, biar kita dengan cara kita asal kita masih menjaga tata etika berblogging, tidak memburuk-burukkan orang walaupun kita tahu ada yang mengutuk, mengata dan mengkeji, sampai bila dia nak hidup dengan sikap seperti itu?, sanggup hilang kawan kerana blog awards, sanggup memutuskan hubungan sesama insan, nauzubillah mintalah dijauhkan dari orang sebegini.

    apa pun think positif, blogging untuk diri sendiri, sebab tu tak suka baca blog pasal hentam menghentam orang ni, lagi suka blogging dengan cara tersendiri. Alhamdulillah dikelilingi oleh rakan-rakan yang baik hati, yang mengkeji tu bagus jugaklah pergi jauh-jauh dari hidup, tak perlukan orang sebegini, betul tak?

    happy blogging kak 😀

    • sweetkurma May 4, 2012 at 12:55 pm

      yer lah yan, akak pun berblogging tuk suka2, orang nak singgah alhamdulillah tak singgah pun tak per…alhamdulillah, masih ada ramai lagi kawan2 yang memberi sokongan….rasa nak vote kita vote dan tentulah ikhlas kan…heee

  • puanbee May 4, 2012 at 2:56 pm

    salam kak ,

    haha sy pun agak terkedu, terus tk update blog2-3 hari , tk pernah tau tak update blog 2-3 hari ..mesti update ..tu lah penangan ..

    • sweetkurma May 4, 2012 at 3:33 pm

      tak berani nak komen lebih2…nanti orang salah tafsir pulak

  • sweetkurma May 4, 2012 at 3:32 pm

    itu lah pasal, nak komen lebih pun jadi risau…kita dah lah baru, pastu rajin sponsur pulak tu…kita buat ni ada strategy untuk business kita…akak sebenarnya tak de lah nak sponsur semua orang… akak focus denaihati jer sebab semua atas urusan business…ada jugak yg minta akak sponsur tapi akak kena study dulu dan nak minta pendapat denaihati….takut orang salah tafsir tindakan ikhlas kita….

  • azmanisma May 5, 2012 at 8:22 pm

    Bila dah byk orang,banyak ragam nyer he3..

    • sweetkurma May 6, 2012 at 9:57 am

      heee itu ler pasal…sebagai pendatang baru mmg terkedu tapi kejap jer

  • Akma May 5, 2012 at 11:18 pm

    saye vote je semua…tak tau plak ade kisah hilang kawan kerana awards bagai..bukan ke patutnye makin erat bukan bermusuhan..takkan kerana award yg sekali setahun punya pasal dapat musuh plak..hadui… apa yg penting? kerjasama..wonderpets pun tau…hehe 🙂

    • sweetkurma May 6, 2012 at 9:59 am

      ntah lah akma, akak ni bila kawan minta tolong promote kita just promote jer….rupa2nya mcm2 jadinya…hehe kelakar pun ada…

  • munir ardi March 6, 2013 at 1:29 am

    sekarang sudah jadi blogger tegar
    munir ardi recently posted..Apa kataku tentang Brand Denaihati Bagian 1My Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge